Tunnistan kohe üles, et veidi siiski kaldusin põhiretseptist kõrvale. Nimelt ei saanud vastu panna kiusatusele suhkrukogust veidi vähendada ning pruuni suhkrut kasutada. Samamoodi sai valge jahu asendatud Eesti Mahe märgi all müüdava täistera speltanisu jahuga. Muide, kui keegi veel ei tea, siis väga ilus valik Eesti Mahe märgiga tooteid ja ka muid toredaid kodumaiseid tooteid on müügil Rimi Talupoodides. Mina astun küll iga kord sellest vahvast nurgakesest läbi, kui Rimisse satun. Köögivilja, leivajahu, juustu-jogurtit ning ka liha ostan sealt päris sageli. Aga mitte sellest ei tahtnud ma rääkida.
Sirje kolma muna koogi juurde tagasi. Tegemist on üsna traditsioonilise vana kooli õunakoogiga, kus tuleb kõik ained kokku segada ja kook lihtsalt valmis küpsetada.
3 muna
4 dl jahu (mina kasutasin Eesti Mahe täistera speltanisust tehtud jahu)
2 dl suhkrut (kasutasin SEDA DanSukkeri rafineerimata roosuhkrut, algses retseptis oli 3 dl suhkrut)
100 g võid
1 tl küpsetuspulbrit
0,5-1 tl kaneeli
näpuotsaga soola
400-500 g õuna, rabarberit, marju vm
tuhksuhkrut pealeraputamiseks
Serveerimisekd vanillikastet või -jäätist
Sulata või ja jahuta veidi. Klopi munad suhkruga lahti ja lisa sulatatud või. Sega omavahel jahu, küpsetuspulber, kaneel ja sool. Puhasta ja tükelda õunad. Sega kõik koostisained kokku ning kalla võiga määritud vormi. Küpseta 180-200 kraadi juures 35-45 minutit, kuni kook on kuldne. Küpsust kontrolli tikuga. Puista peale tuhksuhkrut.
Serveerides lisa vanillikastet või -jäätist.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar