29. märts 2015

Pavlova granadillikastme ja kiiviga

Märtsikuises Oma Maitse ajakirjas oli lähema vaatluse all eksootiline passionivili. Kes proovinud, see teab, et tegemist mõnusa hapuka viljaga,mis kui loodud magustoitudele särtsu lisama. Klassikaline Pavlova kook saab hapuka kiivi ja granadilli toel hoopis uue elu. Magusa ja kreemise koogiga tekitab magushapu ja rikkalik lisand imelise koosluse ning kes seni on maasikatega Pavlovat oma lemmikuks pidanud, maitsku kindlasti ka seda kooslust. Imeline!





6-8-le
5 suurema muna valget
2,5 dl suhkrut
1 spl tärklist
1 tl valge veini äädikat
1 tl vanillisuhkrut
3 dl vahukoort
200 g toorjuustu, toasoojana
2 sl suhkrut
3 kiivit, koorituna ja tükeldatuna
2 granadilli, sisu eemaldatud
1 granaatõuna seemned



Töötle mikseriga munavalged pehmete tippudega vahuks. Vahustamist jätkates lisa järk-järgult suhkur. Mikserda umbes 10 minutit, kuni suhkur on täielikult lahustunud (seda võid kontrollida võttes vahtu näppude vahele. Kui kristalle enam näppude vahel ei tunne, on suhkur lahustunud). Lisa tärklis, äädikas ja vanillisuhkur. Mikserda veel umbes minut. Määri munavalgevaht õliga määritud küpsetuspaberile ümmarguse, umbes 24 cm läbimõõduga ringiks. Ringi keskele moodusta väike süvend – sinna läheb hiljem kreem. Küpseta eelsoojendatud ahjus 120 kraadi juures umbes 1 tund ja 20 minutit. Lõpupoole võid temperatuuri alandada 100 kraadini. Jahuta ahjus, hoides ahjuust lahti.

Vahusta vahukoor, toorjuust ja suhkur kreemjaks vahuks. Määri kreem jahtunud beseepõhjale. Kaunista kiivitükkide, granadilli ja granaatõunaseemnetega. Serveeri kohe. 

Retsept ilmus 2015.aasta märtsikuises ajakirjas Oma Maitse.

2 kommentaari:

Getter ütles ...

Küsimus :) Kui on soov teha mitmekihiline Pavlova, kas siis küpsetusaeg jääb samaks (kihid tuleb teha õhemad, eks)?

Tuuli ütles ...

Getter, see küpsetusaeg peaks veidike lühem õhukese Pavlova puhul olema, aga mitte märkimisväärselt. Pavlova üldse veidi pirtsakas. Kui käppa saad, siis pigem tunnetuse küsimus. Vahel ei meeldi talle õhuniiskus (vihmasel päeval pirtsutab rohkem). Igaks juhuks niipalju ka, et Pavlova on veidi pirtsakas ka sel puhul, kui ahju erinevale kõrgusele kaks kihti korraga küpsema panna. Pöördõhk aitab veidi, aga kindlam on ühekaupa valmis küpsetada. Õnnestumise puhul korvab tulemus muidugi kogu pingutuse kümnekordselt :)