400 keedetud ja kooritud kartuleid
4 muna, poolpehmeks keedetuna
300 g kuumsuitsulõhet
Salatirohelist
Punast sibulat
Rohelist sibulat
Soola ja pipart
Sinepikaste:
1 sl sinepit
1 sl vedelat mett
3 sl sidrunimahla
10 sl oliiviõli
Kastme tegemiseks sega omavahel mesi, sinep ja sidrunimahl. Vajadusel maitsesta soola ja pipraga. Lisa pidevalt segades õli ning sega kõik ühtlaseks.
Salati jaoks tõsta taldrikule roheline salatipadi. Tükelda suitsulõhe ja koori ning tükelda ka keedetud munad (võiksid olla soojad). Koori sibul ning lõika poolratasteks.
Kuumuta pannil õli ning prae kuumas õlis katrulisektorid krõbedaks. Tõsta kartul salatipadjale, sinna peale tõsta lõhetükid, munasektorid, sibularattad ja kõige peale puista hakitud rohelist sibulat. Kalla kõik salatikastmega üle, viimistle soola ja pipraga ning serveeri kohe.
Retsept ilmus 2014. aasta märtsikuises ajakirjas Oma Maitse
Paleoretsepti puhul asenda kartul näiteks ahjupastinaagiga või aurutatud lillkapsa või brokkoliga
2 kommentaari:
Mmm, see ajab tõesti isu peale!
Aga enne, kui kellelgi äpardus juhtub - sidrunimahla peaks kastmes olema vist 3 sl, mitte 3 dl? :)
Katrin, suur tänu märkamast ja märku andmast. Loomulikult ei tuleks salatit sidrunimahla sees ujuvana serveerida :)
Ikka 3 sl, mitte 3 dl. Tegin ka postituses paranduse ära.
Postita kommentaar