See baklažaani ja paprikamääre on hetkel minu täielik lemmik. Röstitud paprika annab dipile mõnusa sügavuse ja baklažaan omalt poolt lisab sellist kreemjat konsistentsi. Maitsetega annab siin ka mängida, väga maitsev jääb see dipipaste suitsutatud paprikaga maitsestatult, samas võib teravama maitse armastaja lisada määrdele ka tšillipipart või tšillipulbrit.
1 keskmise suurusega baklažaan
2 punast paprikat, seemned ja vars eemaldatud
1 sibul, koorituna
Paar küüslauguküünt
Paar näpuotsatäit suitsutatud paprika pulbrit
Oliiviõli, soola ja pipart
veidi suhkrut
Kuumuta ahi 200 kraadini. Tükelda baklažaan, sibul ja paprika kuubikuteks. Aseta ahjuplaadile küpsetuspaber, piserda see õliga ning aseta paberile köögiviljakuubikud, sibul ja küüslauk. Sega need õliga ja maitsesta soola ja pipraga. Rösti kuumas ahjus umbes kolmveerand tundi, kuni köögiviljad on kergelt pruunid ja pehmed. Jahuta veidi ning töötle siis köögikombanis ühtlaseks massiks. Maistesta, lisa veel suitsutatud paprikat või tšillipulbrit. Serveeri koos krõbeda lavašiga.
Lavašikrõpsude jaoks rebi õhukesest lavašist väikesed tükid, piserda neid oliiviõli ja soolahelvestaga. Sega kätega läbi ning küpseta 200 kraadises ahjus mõned minutid, kuni lavaš on krõbe ja kergelt kuldpruun.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar